0726 281 281
0738 859 000
office@empendo.ro
Luni - Vineri
10:00 - 18:00

Transport special de piane şi pianine

Transport rutier de mărfuri | Distribuție de mărfuri | Mutări firme | Mutări mobilă | Transport mobilă | Relocări locuințe

Am ales să vorbim astăzi despre două instrumente muzicale foarte răspândite şi anume, pianul şi pianina, aceasta din urmă fiind tot o formă a pianului, însă de proporţii şi sonoritate reduse.

Am ales acest subiect, întrucât în activitatea noastră, întâmpinăm des cereri de transport piane şi pianine şi considerăm util să detaliem câteva aspecte importante, ce trebuie avute în vedere atunci când ne îmbogăţim casa, biroul sau atelierul cu un astfel de instrument.

Pianul, faţă de pianină, este mai mare, mai performant, mai scump. El este, de fapt, “originalul”. Dimensiunea sa, măsurată ca lungime de la claviatură la coadă, acoperă o plajă largă, de la 150 cm până la peste 300 cm. Greutatea unui pian variază de la aproximativ 200 kg la peste 600 kg.

Pianinele, se măsoară după înalţime care poate avea de la 90 cm până la peste 200 cm. Greutatea pianinelor oscilează, uzual, între 150 kg la peste 400 kg. Ele au destinaţii mai puţin importante decât pianul de concert, cum ar fi studiul personal, (co)repetiţiile, acomodarea în spaţiu redus, transportabilitatea crescută, armonizarea cu mobila şi spaţiile interioare, sau oricare combinaţie între acestea.

Empendo - Transport și Mutări de marfă, firme, locuințe, mobilă | Distribuție marfă

Astfel, cele două intră în categoria mutări articole grele, iar pentru un transport în condiţii de siguranţă este necesară o echipă formată din minim patru băieţi, dotată cu chingi şi materiale de protecţie.

Amplasamentul instrumentului este de asemenea, unul crucial pentru protecţia acestuia. Poziţia acestuia trebuie să fie una cât mai îndepărtată de sursele de umiditate şi căldură, întrucât metalul poate rugini şi oxida, iar lemnul, materie organică, tinde în mod automat să-şi regleze umiditatea internă în funcţie de cea din mediul ambiant, proces în care se deformează. De asemenea, instrumentul nu trebuie să fie “văzut” direct de soare.

Reţineţi să nu puneţi flori şi alte recipiente cu apă nici măcar în apropierea pianului. Nu vă aduceţi ceaiul sau cafeaua lângă claviatură, mulţumiţi‑vă cu partitura. Nu curăţaţi instrumentul cu cârpe ude, ci stoarceţi-le foarte bine şi folosiţi-le fără să atingeţi suprafeţele de lemn nevopsite/nelăcuite.

Pentru cei care au investit într-un instrument valoros, vă recomandăm să îl lăsaţi pe mâinile noastre.
Ne puteți contacta pentru astfel de cereri cu un simplu click.