Am ales sa vorbim astazi despre doua instrumente muzicale foarte raspandite si anume, pianul si pianina, aceasta din urma fiind tot o forma a pianului, insa de proportii si sonoritate reduse.

Am ales acest subiect, intrucat in activitatea noastra, intampinam des cereri de transport piane si pianine si consideram util sa detaliem cateva aspecte importante, ce trebuie avute in vedere atunci cand ne imbogatim casa, biroul sau atelierul cu un astfel de instrument.

Pianul, fata de pianina, este mai mare, mai performant, mai scump. El este, de fapt, “originalul”. Dimensiunea sa, masurata ca lungime de la claviatura la coada, acopera o plaja larga, de la 150 cm pana la peste 300 cm. Greutatea unui pian variaza de la aproximativ 200 kg la peste 600 kg.

Pianinele, se masoara dupa inaltime care poate avea de la 90 cm pana la peste 200 cm. Greutatea pianinelor oscileaza, uzual, intre 150 kg la peste 400 kg. Ele au destinatii mai putin importante decat pianul de concert, cum ar fi studiul personal, (co)repetitiile, acomodarea in spatiu redus, transportabilitatea crescuta, armonizarea cu mobila si spatiile interioare, sau oricare combinatie intre acestea.

Astfel, cele doua intra in categoria mutari articole grele, iar pentru un transport in conditii de siguranta este necesara o echipa formata din minim sase oameni, dotata cu chingi si materiale de protectie.

Amplasamentul instrumentului este de asemenea, unul crucial pentru protectia acestuia. Pozitia acestuia trebuie sa fie una cat mai indepartata de sursele de umiditate si caldura, intrucat metalul poate rugini si oxida, iar lemnul, materie organica, tinde in mod automat sa-si regleze umiditatea interna in functie de cea din mediul ambiant, proces in care se deformeaza. De asemenea, instrumentul nu trebuie sa fie “vazut” direct de soare.

Retineti sa nu puneti flori si alte recipiente cu apa nici macar in apropierea pianului. Nu va aduceti ceaiul sau cafeaua langa claviatura, multumiti va cu partitura. Nu curatati instrumentul cu carpe ude, ci stoarceti-le foarte bine si folositi-le fara sa atingeti suprafetele de lemn nevopsite/nelacuite.

Pentru cei care au investit intr-un instrument valoros, va recomandam sa il lasati pe mainile noastre.

Cere o oferta personalizata, folosind formularul de contact de mai jos. Te rugam sa incluzi cat mai multe detalii privind expeditia ta.

Nu-ti face griji, informatiile tale personale sunt in siguranta cu noi.
Foloseste o adresa de e-mail pe care o folosesti cu recurenta, vom raspunde mesajului tau.
Nu-ti face griji, informatiile tale personale sunt in siguranta cu noi.
Alege un nume sugestiv, usor de recunoscut, poti detalia in casuta de mai jos.
Ne dorim sa stim totul inca de la inceputul colaborarii noastra, te rugam sa detaliezi cu lux de amanunte informatii despre expeditia ta.